A Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal közleménye.

március 20, 2020

Kedves polgárok – mindannyiunk védelme érdekében kérem Önöket: Cselekedjenek  bölcsen! Amennyiben házi karantént rendeltek el önöknek, ne járjonak a községekben, az üzletekben, hanem kérjék meg ismerőseiket, segítsenek a szükséges áru beszerzésében. Amennyiben ilyen lehetősége nincs, hívja a helyi községi hivatalt és az alkalmazottai szivesen segítenek a bevásárlásban.

– Abban az esetben, ha a karanténban levő személy nem tarzózkodik a megadott helyen, ezt nem fogjuk TOLERÁLNI!

Veszélyezteti nem csak magát, de főleg a környezetét. Egész Szlovákia összefogott, hogy legyőzze ezt a  fertőzést, amely emberi életeket is követelhet!

– A karantén megszegéséről minden bejelentést a Szlovák Köztársaság Rendőrsége vizsgálja meg, és erről hivatalos értesítést küld.

A karantén megszegésekor szigorú intézkedéseket fogunk alkalmazni, és büntetés képpen a törvény által meghatározott felső határt lesz kiszabva!!

-Amennyiben valaki  kontaktusban volt egy  COVID-19 –el fertőzött személlyel, és nem tartja be a karantént, az eset  kivizsgálásra kerül és  megítélik, bűntettnek minősül-e?

-A szabályok mindenkire vonatkoznak, nem szenvedhet mindneki egyének hibája miatt.

-Mindent megteszünk amit tudunk, és minden esetet külön-külön kivizsgálunk. Az a személy, aki megsérti a karantént, nem kap helyszíni birságot, de ez nem jelenti azt, hogy később nem kapja meg!

 

– Kérjük, vigyázzanak  magukra!