Krasznahorkai- barlang

november 15, 2018

A Krasznahorkai-barlang egy  felszíni mészkőbarlang Várhosszúrét közelében. Rozsnyói barlangászok bukkantak rá 1964-ben.

Turisták számára kialakított út visz benne a Rozsnyói barlangászok cseppkövéhez, amely 34 m magasságával a világ legnagyobb cseppkövei közé tartozik. 450 m hosszú utat tehetnek meg a barlangban a látogatók, barlangász-védőfelszerelésben. A barlangi turistautat azzal a céllal építették ki, hogy bemutassák a barlang természetes állapotát, ezért az út kialakításakor nem érintették a barlang természetesen kialakult alakját. Ez valódi kihívássá teszi a barlangban tett látogatást, amelyet azonban 6 évesnél idősebb gyerekek is teljesíthetnek.

Nyitvatartás:

április1. – október 31.
Belépés: 10:00, 13:00
Előzetes bejelentkezést igényel a túra: telefonon +421905-412048 , vagy e-mailben: stankov@ke.psg.sk

Hol található:

Várhosszúrét község határában (Krásnohorská Dlhá Lúka – Rozsnyótól 8 km) található. A Barlangász Vezetőszolgálat irodája a várhosszúréti Jozefína panzióban található, ahol a látogatók megkapják a teljes barlangász felszerelést.

A falu közepén, a nagy kanyarban kell letérni a főútról a panzióhoz (Jólész – Jovice felől érkezve jobbra; ill. Hárskút – Lipovník felől érkezve pedig balra).

Belépő:

A túra minimum 4 fő részvételével indul, kevesebb személy esetén minimum 4 db teljes  értékű jegy kiváltása után.
gyerek 6 – 15 évesig    8 EUR
diák                               8 EUR
felnőtt                         10 EUR
kedvezményes ár           8 EUR
gumicsizma kölcsönzés 1 EUR