Historická radnica mesta Rožňava

Rozsnyó első városházája a tér közepén állt a torony mellett, de 1603-ban megsemmisült. Valószínűleg tűz pusztította el. A napjainkban is meglévő klasszicista homlokzattal rendelkező városházát 1711-ben hozták létre a tér nyugati oldalán, két polgárház egybeépítésével. A Városi Tanács ebben az épületben mondta ki törvény érvényű döntéseit. Itt tartották a város polgármesterei az önkormányzati üléseiket. A városháza tehát a középkor legjelentősebb középülete volt.

A városháza háromszög alakú homlokzati csúcsfalát Rozsnyó városi címere díszíti: kék mezőben keresztbe helyezett bányászkalapács és bányászék, alatta a zöld hármas halomból három arany rózsa nyílik. A városháza bejárata felett egy emléktábla található, amelyet II. Rákóczi Ferenc tiszteletére helyeztek el. A fejedelem innen irányította a Rákóczi-féle szabadságharcot, és hozzájárult a környék kereskedelmének és iparának virágzásához.
Jelenleg a városháza különféle társasági eseményeknek a helyszíne. A városháza képgalériájában állandó kiállítás látható Rozsnyó régi fényképeiből. Ez megtekinthető a nyitvatartási időnk alatt.